31 mars 2016

Hallen

Hus & Hem

Eftersom det blev så populärt med köket-inlägget så tänkte jag passa på att fortsätta med husvisningen. Idag blir det hallen och jag älskar vår hall, just för att när man kommer in så är det så öppet och ljust. Och som ni ser så syns köket på en gång. Men när vi flyttade in så såg inte hallen ut som den gör idag. 
 
Den här tapeten var det vid inflytt. Jätteläcker MEN inte vi. Vi hade bestämt oss ganska fort att denna skulle ryka och så blev det. Först blev det vitmålat och sedan ny tapet. Och såhär ser det ut idag:
 
Det är mycket ljusare och det passar ihop bättre med resten av huset. En tapet helt i vår stil, påminner lite om virrvarr mönstret faktiskt. Det jag också älskar med hallen är att vi behöver inte så mycket förvaring där. Vi har ju en groventre också där vi har alla täckbyxor, tjockjackor, icebugs etc. Så det enda som är här är den jacka och de skor man använder till vardags. 
 
Ovanför telefonbänken hänger dessa fina tavlor. Älskar dem verkligen!
 
Direkt man kommer in så har vi telefonhyllan där vi förvarar sånt som man använder ofta men som man inte vill ska synas. Smart OCH snyggt om jag får säga det själv. Lampan har jag fyndat på en Köp & Sälj sida på facebook. 
 
Om ni undrar om det är mönsterpassning på tapeten så kan jag svara JA! Man kan bli ganska virrig av att tapetsera den då allt nästan ser likadant ut, men det är det icket! Är iallafall supernöjd med resultatet och huset blev mer vårt med den nya stilen. 
 
Så, lite mer från huset. Hoppas ni gillar det! 
Kram på er 
 
Jag har investerat i mig själv och i nya glasögon. Jag har märkt att jag har blivit trött fortare i ögonen och att jag har tappat fokus snabbare. Så jag gjorde en undersökning och synen har blivit sämre, inte så mycket men tillräckligt för att de ska bli överansträngda. Så, här är dem och jag älskar dem. Jag beställde även ett par pilotbågar så man kan variera lite, men dem får ni se en annan gång. 

Nu ska jag börjar med middagen och sen blir det fix här hemma då våra möbler från Jysk (ÄNTLIGEN) har kommit. Och hörrni, tack för alla fina kommentarer om köket. Jag ser fram emot att visa er resten av huset. 

Kram på er
Jag steg upp riktigt tidigt idag, 05.40 för att vara exakt och ändå har jag ledig dag. Men istället har det inneburit att jag hunnit med att städa här hemma. Hela övervåningen är städad och det känns riktigt skönt. Så jag har passat på att ta lite bilder och det är kanske dags att börja visa hur vi har det här hemma. Har mest varit sneekpeeks och inte så mycket mer. Vi kom iallafall i ordning väldigt fort i huset, men det är först nu som det känns som vi har landat ordentligt. Igår var vi väldigt effektiva och fixade i förrådet, tog in allt som stått i garaget, sorterat, märkt och gjort iordning. Fantastiskt skönt. Men hörrni, jag tänkte visa lite av vårt kök idag. Vårt fantastiska kök som är så genomtänkt (tack förra ägarna) och fräsch och fint. 
 
Här har vi matplatsen. Soffan känner ni igen, bordet är ett perstorpsbord vi fått låna av mamma och pappa och stolarna köpa begagnade av vänner. Det är så mysigt sitta och äta här. Lugnt, harmoniskt och ljust. 
 
Köket med köksö, funktionellt, MYCKET plats, man kan vara många och laga mat samtidigt (vi har testat), sen älskar jag hur vi har fått till blandningen med det moderna och det gamla. Jag älskar vårt kök!
 
Massor med bänkyta
 
Redahyllan har fått sin plats och alla kokböcker likaså. I lägenheten hade jag alla bakingredienser i Redahyllan men nu, då vi har walk in skaffer så har jag valt att lägga andra saker där. Tex påsarna till morgon - och kvällsdrinken. 
 
Fina kannan från House of Rym.
 
Stringhyllan med lite av finporslinet
 
Ja, det var lite från köket. Vad vill ni se nästa gång? Sovrummet, hallen, något av vardagsrummen eller kanske senaste renoveringsprojektet? Let me know! 
 
Hoppas ni alla får en fantastisk dag!
Kram